mad

Derfor blev måltidskasser så populære i Danmark

Måltidskasse – hvis du endnu aldrig er stødt på denne term, er den eneste mulige forklaring at du har levet som eneboer i Tuer skov de sidste 10 år, for siden denne unikke service langsomt gjorde sit indtog på det danske marked i starten af 1999´erne, er deres popularitet boomet. I dag benytter tusindvis af de danske hjem sig af denne unikke og særprægede service

Hvorfor blev måltidskasser opfundet?

De første måltidkasser var et resultat af en udvikling i samfundet hvor der blev mindre tid i de danske hjem til indkøb af madvarer efter en lang arbejdsdag: Børnefamilier og travle sjæle fandt, at det blev mere og mere stressende at balancerer fritid, arbejde, venner, familie og en tur i det lokale supermarked. Samtidigt blev det også mere og mere tidskrævende at lægge planer for hvad der skulle serveres i hjemmet hver aften, grundet et øget fokus på sunde kostvaner.

I ”gamle dage” var måltidskasser sat sammen af de lokale købmænd eller slagtere. Kasserne blev bragt direkte til døren af lokale butikker og udvalget var derfor begrænset. Disse dage har utallige forskelligartede måltidskasse-udbydere gjort det muligt ikke blot at bestille en lækker måltidskasse hjem til døren, men disse kasser kan tilrettelægges efter behov (økologisk, vegansk osv.) og sammen med disse måltidskasser følger oftest inspiration og opskrifter der gør hjemmekokkereringen langt lettere.

Måltidskasser skylder derfor deres popularitet på de skiftende tider: I et samfund hvor danskerne værner om deres dyrebare fritid, er måltidskassen en måde at købe sig til mindre stress og jag.