Nyheder

Et kig på “Trainspotting”

Heroin er blandt de mest potente eller “sværeste” lægemidler, som en narkoman kunne bruge eller tage. Det er en kraftfuld opiat smertestillende medicin, der producerer eufori og salig passivitet. Langsigtet heroin afhængighed er også forbundet med svære abstinenser og adskillelse beklemthed. Heroin er taget gennem injiceres doser, rygning, eller ved snifning.

“Trainspotting” er en meget interessant film om virkninger og farerne ved heroin misbrug. 1996 filmen er baseret på en roman blev instrueret af Danny Boyle og medvirkede i af Ewan McGregor. Filmen skildrer de desperate liv af heroinmisbrugere, der finansierer deres narkotikamisbrug gennem butikstyveri og få penge fra deres forældre. Filmen viser også “rollercoaster” livet af heroinmisbrugere, der gentagne gange sværger at afslutte deres afhængighed kun for at finde sig selv igen prisgivet af den lokale narkohandler.

Bortset fra de tegn, der er “hooked” på heroin, viser filmen også vanskelighederne ved andre tegn hedder Tommy og Begbie der ikke tager stoffer men stadig føre urolige liv. Tommy er mere glad for fodbold og piger, mens Begbie er en voldelig drukkenbolt.

I en scene, gruppen af venner igen engagere sig i et heroin “session,” denne gang, med en kvindelig ven. Som den gruppe glider væk fra “virkeligheden” på grund af psykotrope virkningerne af narkotiske mister de også alle følelse af ansvar for deres handlinger. Efter virkningerne af “hit” bære, var de chokeret over at finde barnet døde og rådnende i hendes krybbe. Heroin-narkomaner var så “ude af trit”, de i sidste ende forsømt at fodre og passe barnet. Naturligvis, mor til barnet lidt fra ekstreme adskillelse angst og sorg efter at miste barnet. Død af barnet var en øjenåbner for gruppen af venner og gjort dem til at overveje at holde op deres afhængighed.

Renton, den karakter spillet af Ewan McGregor, prøvede så hårdt på at “få rene” og forlade bag hans venner og hans heroinmisbrug. Desværre, han fik en overdosis i sin selvudråbte “én sidste hit” af heroin. Efter overdosis hændelsen, blev han tvunget af sine forældre til at afslutte heroin, “kold tyrker.” Renton blev låst hjemme og har lidt alvorlige abstinenssymptomer. Han oplever igen adskillelse beklemthed, da han blev med magt adskilt fra denne heroin-afhængige bande. I mange øjeblikke af hallucinationer, var han generet af depressive tanker, skyld og skam. Specifikt, var han meget plaget af barnet død under et af deres heroin sessioner. Som et middel til at starte et nyt liv, modvilligt han til at gøre en heroin transaktion med sine venner. Overskuddet fra salget af de ulovlige narkotiske skulle være fordelt blandt dem. I stedet, Renton var i stand til at køre væk med de fleste af pengene. Hans venner spiraled ned tilbage til deres heroin afhængighed. Filmen slutter ved at vise hvordan Renton endelig gav op hans venner og hans afhængighed ved at flytte til London. I byen forsøgte han at finde et nyt liv langt væk fra sin smålige tyveri og heroin-afhængige livsstil. I London ønskede han at starte på en frisk og benytte lejligheden til at “vælge liv.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.